Historia

Vihdin Kalevalaisten Naisten toiminnan historiaa

Vihdin Kalevalaisten Naisten perustava kokous pidettiin 5.3.1994 Vihdin Seimelässä. Uuden yhdistyksen kummeina lupautuivat toimimaan Helsingin Kalevalaiset naiset ja ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Heljä Sole. Ensimmäisenä vuonna yhdistykseen liittyi jo 40 jäsentä, vuoden 2017 lopussa jäseniä oli 93.

Keväällä 1995 järjestettiin  ensimmäinen Kalevala-juhla. Kalevalan päivän juhlasta ja Annin päivän juhlasta on muodostunut vuosittainen perinne. Vihdin Kalevalaiset Naiset osallistuu myös elokuussa pidettävien Päivölän kirjallisuuspäivien järjestämiseen.  Lisäksi erilaisten tapahtumien ja kulttuuriretkien merkeissä on pyritty vaalimaan kansallista kulttuuriperintöä ja kotiseutukulttuuria.

Kalevalaisten Naisten Liiton teemavuosien merkeissä on perehdytty mm. paikalliseen ruokakulttuuriin ja lasten leikkikulttuuriin sekä järjestetty erilaisia kilpailuja.  Kotiseuturetkillä on perehdytty Vihtiin, mm. vuonna 2003 järjestetyllä ”Maisema mielessäin”-vaelluksella  tutustuttiin kävellen maisemiin Hopeaniemestä Birgitan kirkon raunioihin. Vienan matka on järjestetty kaksi kertaa.

Tervetuloa mukaan toimintaamme !

Lue lisää:

Anni Denisoff : lahjakas talonpoikaisnainen, 1900-luvun merkittävin runonlaulaja

Elämää Vienan Vuokkiniemessä

Annin päivän juhlaperinne