Jäsentiedote 1/2021


Hyvät Vihdin Kalevalaisten Naisten jäsenet!  

Näimme viimeksi Päivölässä 1.3.2020, kun Vihdin Kalevalaiset Naiset viettivät Kalevala juhlaa. Dosentti Pertti Lassilan esitelmän aiheena oli ”Metsän autuus, Luonto suomalaisessa kirjallisuudessa 1700-1950”. Päivölän salissa nautimme Jukka Nopsasen metsäaiheisista maalauksista. Kansallispukuja oli moneen lähtöön ja tunnelma oli iloinen, joimme  kahvia puheensorinan ympäröiminä, aivan korona-pandemian aattona.  

Päivölän juhlan jälkeen olemme joutuneet perumaan kaikki vuoden tapahtumat. Hallitus on  kuitenkin kokoontunut vuoden aikana kuusi kertaa, kesäaikana käsineet kädessä (silloin  vielä ilman maskia) puheenjohtajan pihalla. Sitten syksyllä pienten vaikeuksien jälkeen siirryimme teams-kokouksiin.  

Joulun aikana veimme seitsemän naisen voimin kynttilän Anni Denisovin haudalle ja rohkenimme kaukana toisistamme laulaa kirkonmäellä ”Maa on niin kaunis”. Sydän sykähtää  pienestäkin tapaamisesta.  

Vuoden 2021 teemana on ”Metsän henki – veden voima”. Vaikka mieli tekisi ja ohjelmakin  oli jo valmiina, emme voi Vihdissä järjestää Kalevalajuhlaa. Kalevalan päivää voi kuitenkin  viettää Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivänä webinaarissa 28.2.2021, joka on avoin  kaikille. Tarkemmasta ajasta ja ohjelmasta löydät tietoa sivuilta  

http://www.kalevalaistennaistenliitto.fi.  

Sen sijaan aiomme järjestää kevätkävelyn raikkaassa toukokuun säässä paikkaan, jossa  veden voimaa on todella tarvittu. Menemme Karkkilan tehdasmiljööseen, jossa Koskikierroksella voimme nähdä mahtavia vanhoja tehdasrakennuksia ja ryöppyäviä koskia. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan keväämmällä. Viimeisimmässä hallituksen kokouksessa päätimme laskea tämän vuoden jäsenmaksua.  Normaalisti jäsenmaksumme on ollut 30 € . Koska emme nyt ole voineet järjestää tapahtumia keräämme jäsenmaksuna tänä vuonna vain 15 €. Pyydämme maksamaan jäsen maksun 31.3 mennessä alla olevalle tilille käyttäen viitenumeroa.  

Parempien aikojen ja rokotteiden toivossa!  

Ritva Ritva Ketola, Vihdin Kalevalaiset Naiset ry, ritva.ketola@gmail.com, 040 5098969