Terveisiä vuosikokouksesta

Herrakuntalainen Ritva Ketola jatkaa Vihdin Kalevalaisten Naisten puheenjohtajana vuonna 2019. Pääkirjastossa 7.2 pidetyssä vuosikokouksessa muiksi hallituksen jäseniksi nimettiin Päivi Grundström (varapuheenjohtaja), Marjukka Ahokas (sihteeri), Ritvaleena Viitapohja (rahastonhoitaja), Maire Peräkylä (arkistovastaava), Regina Kurunmäki (kansallispukuasiat) ja Eeva Nopsanen (kirjallisuus). Toiminnantarkastajana jatkaa Leila Kuittinen ja varalla Kyösti Kuittinen.

Meneillään olevan vuoden valtakunnallisena teemana on ”Kertoen Kuunnellen”. Tämän teeman ympärille rakentuu Kalevalajuhla, joka pidetään Nummelan kirjastossa 3.3.2019. Ohjelmassa on musiikkia, Vihti Gymin tyttöjen esitys ja juhlapuhujaksi tulee kulttuurilehti Pirran päätoimittaja Sirkka-Liisa Mettomäki. Lopuksi juodaan kahvit. Kaikki ovat tervetulleita.

Perinteiseen tapaan osallistumme Wuosisatamarkkinoiden yhteydessä kansallispukujen tuuletukseen Vihdin Museon pihalla. Perinteisten ja tuunattujen pukujen omistajat tulkaa mukaan tuulettamaan.

Yhdistys osallistuu jälleen tänä vuonna elo-syyskuussa pidettävien Päivölän kirjallisuuspäivien valmisteluun ja järjestämiseen. Vuosi päättyy Anni Denisov -juhlaan Vihdin museon tiloissa.

Uutena tapahtumana järjestämme Valkovuokkojuhlat Tuohilammen ja Otalammen maisemissa 26.5. Toivomme, että valkovuokot kukkivat vielä runonlaulaja Anni Denisovin syntymäpäivänä ja Minnan nimipäivänä. Näin haluamme juhlia myös Minna Canthia, jonka syntymäpäivästä on tänä vuonna kulunut 175 vuotta.

Toiminnastamme löytyy lisätietoa FB sivuiltamme. Tapahtumista ilmoitamme myös paikallislehtien seurapalstoilla.